Колишнього тенісиста у 75 років засудили за зґвалтування

Австралієць Боб Х'юітт опинився за гратами за злочини, скоєнні 30 років тому

Суд у ПАР засудив колишнього австралійського тенісиста Боба Х'юітта до шести років тюремного ув'язнення у справі про зґвалтування, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на ТАСС.

У березні володар "Великого шолома" в парному і змішаному розрядах і колишня перша "ракетка" світу в парах 75-річний Х'юітт був визнаний винним у двох випадках зґвалтування неповнолітніх дівчат і одному випадку сексуального домагання, що відбулися більше тридцяти років тому.

Перший випадок стався в 1981 році в Сан-Сіті, другий - в 1982 році в Боксбурзі з 16-річними дівчатами, яких Х'юітт тренував. Обидві постраждалі були присутні на суді. Колишній тренер також визнаний винним у сексуальних домаганнях і нападі на 18-річну дівчину в 1994 році.

Сам підсудний своєї вини не визнав, а також заявив, що просить поблажливості за станом здоров'я, оскільки він переніс інсульт, а також операції на колінах та плечах.

Суддя Берт Бам в понеділок оголосив вирок, згідно з яким Х'юітт засуджений на вісім років, два з яких - умовно. Колишній спортсмен також оштрафований на $8,5 тис.

Народжений в Австралії, а потім переїхав до ПАР Х'юітт став першим тенісистом в історії, виключеним з Міжнародного залу слави.