Командир 92-ї бригади розповів, як затримували російських військових

Командир групи, що затримала російських спецпризначенців, повідомив, як пройшов бій

Про це військовий повідомив на прес-конференції у Міністерстві оборони, передає Еспресо.TV.

За його словами, під час планової перевірки опорного пункту в районі Щастя військові отримали рапорт про те, що ведеться бій. 

"Було прийнято рішення. Тому я очолив свою групу в кількості 3 чоловік та групу з департаменту охорони, адже була інформація про поранення ворога. Незважаючи на невелику кількість, нас було загалом 5 чоловік, ми вирушили, щоб перевірити інфу. В цей час ми виявили пораненого Єрофєєва, він був роззброєний", - повідомив командир 92-ї бригади.

Читайте також: Як Путін загубив своїх солдат під Щастям

Він зазначив, що були виявлені сліди, як тянули людину, і тоді бійці побачили пораненого Єрофєєва.

"Зброї не було, його тягнули, роблю припущення, що його кинули на полі бою товариші. Враховуючи, що нас накрили мінометами, прийняв рішення про відвід групи. Ми екіпірувались, взяли набої, отримали підкріплення і групою 12 чоловік вирішували переслідувати, по нас відкрили вогонь. Було поранено 2 наших і одного їх військового", - розповів військовий. 

Він також повідомив, що завданням групи було дійти до мосту й захопити його.

"У нас є фото і відеодокази, після перевірки їх нададуть громадськості", - зазначив командир. 

Нагадаємо, вчора, 17 травня, речник Адміністрації президента Андрій Лисенко повідомив, що "Айдарівці" у Щасті захопили у полон двох бійців російського Головного розвідувального управління.