Microsoft випустить 7 версій Windows 10

Компанія Microsoft анонсувала випуск семи версій операційної системи Windows 10

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на видання "Ліга. Бизнес".

Нова операційна система Windows 10 з’явиться вже цього літа і буде представлена сімома різними версіями.

Основною версією стане Windows 10 Home, яка розрахована на комп'ютери та ноутбуки звичайних користувачів і буде продаватись з браузером Microsoft Edge, функцією розпізнавання обличчя Windows Hello  та віртуальним помічником Cortana.

Також буде випущена Windows 10 версії Pro, орієнтована на малий бізнес та використання "хмарних" технологій і захист корпоративних даних.

Версія для мобільних пристроїв Windows Phone буде названа Windows 10 Mobile. Під її управлінням працюватимуть смартфони, планшети та Xbox One. Мобільна версія ОС матиме Office з інтерфейсом, оптимізованим для роботи на сенсорних екранах, та додаток Continuum for Phone, який дозволяє виводити зображення з екрану телефону на комп'ютерний монітор.

Windows 10 Enterprise  розрахована на середній та великий бізнес  і має функції з управління корпоративними ресурсами. Також буде мобільна версія: Windows 10 Mobile Enterprise для смартфонів і планшетів.

Ще один варіант ОС Windows 10 - Education - призначений для співробітників навчальних закладів, викладачів і самих учнів.

А Windows 10 IoT Core націлена на роботу з банкоматами, платіжними терміналами, промисловими роботами та ін.

Нагадаємо, що комп'ютери з ліцензійними ОС Windows 7 та Windows 8 можна буде оновити до ​​Windows 10 безкоштовно.

Також нещодавно повідомлялось, що власники смартфонів та планшетів на базі Windows 10 зможуть встановлювати на гаджетах популярні додатки з Android та iOS.