Пластуни Києва відкрили таборовий сезон, влаштувавши Свято Весни

Понад 200 пластунів провели три дні у наметовому містечку в Пущі-Водиці

Про це повідомляє Еспресо.TV.

15-17 травня більше 200 пластунів Києва відкрили таборовий сезон традиційним Святом Весни. Свято Весни - це перший наметовий табір в календарному році для більшості пластунів, а отже є своєрідною підготовкою до таборового літа. Табір проводився у вигляді змагань між командами, завдяки яким  оцінювали знання кожного із юнацьких куренів - виховних частин Пласту.

У п’ятницю відбулась церемонія відкриття Свята Весни. Після цього пластуни організовували свої території: розставляли намети, будували кухні та інші таборові споруди, а також готувались до варти.

Впродовж суботи та неділі учасники заходу змагались в першій медичній допомозі, в’язанні вузлів, картографії, спортивному орієнтуванні. Також на юнаків та юначок очікували мотузкові переправи, водні змагання на катамаранах, спортивні, мистецькі та інтелектуальні конкурси.

"Цьогорічне Свято Весни є особливим, тому що чи не вперше ми відзначаємо відкриття таборового сезону з новаками - наймолодшими пластунами, віком від шести до одинадцяти років, - розповів один із організаторів заходу Андрій Чеберяк. – Ми запровадили кілька нововведень у програмі, що якісно відрізняє сьогоднішнє свято від попередніх".