Відповідальність за знищення "Боїнга" лежить на Путіні, - австралійські ЗМІ

Журналісти австралійського телеканалу "9" продемонстрували відеосюжет про катастрофу малайзійського Boeing-777 і дійшли висновку, що лайнер був збитий з російського "Бука"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Українську правду".

У роликах, показаних у передачі "60 хвилин", журналіст телеканалу прибув в Україну і побував у Донецькій області в місцях, згаданих у розслідуванні Bellingcat - Сніжному, Торезі, де влітку 2014 року було зафіксовано переміщення "Бука". 

У розслідуванні використовується фактаж британського розслідувача Bellingcat Еліота Хіггінса про локацію зброї на Донеччині, її переміщенні регіоном, сам Хіггінс пояснює, як встановлював місце розташування побаченої на знімках зброї. 

Також у сюжетах є багато відео, на якому зафіксовано транспортування важкого озброєння.

Автори сюжету підкреслюють, що "відповідальність за збитий Boeing лежить не на солдатах, які випустили снаряд, а на людині, яка відправила їх туди і навряд чи понесе за це покарання". 

Пасажирський літак Boeing 777, що виконував рейс з Амстердама в Куала-Лумпур, зазнав аварії 17 липня 2014 року в районі міста Торез Донецької області. На борту перебували 283 пасажира (в основному громадяни Нідерландів) і 15 членів екіпажу – всі загинули.

Українська сторона наполягає, що ракета, яка збила літак, була випущена з контрольованої терористами території. Міжнародна слідча група підтримала цю версію.

Водночас Москва продовжує звинувачувати у катастрофі літака українських військових.