У СБУ кажуть, що судитимуть полонених ГРУшників за тероризм

Російські військові мали намір здійснити низку терактів із використанням зброї виробництва Росії

Про це повідомив глава СБУ Валентин Наливайченко, передає Еспресо.TV. із посиланням на ЛІГАБізнесІнформ.

"Їх чекає кримінальна відповідальність, з ними працюють слідчі. Вони повинні відповісти за статтею 258 Кримінального кодексу - терористична діяльність і терористичні злочини", - заявив Наливайченко.

За його словами, найближчим часом, можливо, буде отримано дозвіл президента на виставу "переконливих доказів, що саме громадяни, військовослужбовці Росії в Луганській області здійснювали теракти".

Російські військові, як повідомив Наливайченко, зізнались, що є військовослужбовцями Росії, які входять до складу терористичної групи, що прибула в Україну з метою здійснення терактів проти мирного населення, а також проти особового складу сил АТО.

"З третьої окремої спеціальної групи ГРУ ГШ РФ, з військової частини 21-208 (Тольятті) були спрямовані на територію України з метою здійснення терактів із спеціальною зброєю російського виробництва", - сказав він.

Нагадаємо, речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко повідомив, що бійці "Айдара" затримали двох російських військовослужбовців.

Пізніше було оприлюднено відео допиту взятого в полон російського спецназівця.

Водночас глава комітету з оборони Держдуми Росії Володимир Комоєдов заявив, що не вірить в те, що затримані на Донбасі люди мають відношення до російських військ.

Також ЗМІ повідомили, що російських військових на Донбасі захопили у полон в рамках операціїї СБУ.