Генсек ООН готовий завітати до Кім Чен Ина

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун заявив про свою готовність відвідати КНДР у відповідний для цього час, якщо "цей візит буде корисним" для зниження напруженості на Корейському півострові

Заява Пан Гі Муна прозвучала під час шостої Конференції азіатських лідерів, присвяченої питанням безпеки і розвитку в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні, передає Еспресо.TV з посиланням на "РИА Новости".

У заході беруть участі впливові політики, керівники корпорацій, а також провідні міжнародні експерти, які займаються проблемами АТР. Зокрема, в цьому році очікуються виступи прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді, спецпредставника США по КНДР Кім Сона, колишнього прем'єр-міністра Японії Наото Кана, екс-міністра оборони США Чака Хейгела, а також засновника найбільшої китайської інтернет-компанії Alibaba Group Джека Ма та інших.

"Я раз за разом заявляю про свою готовність відвідати Пхеньян, якщо мій візит буде корисним", - наголосив генсек ООН.

Корейський півострів формально знаходиться у стані війни, оскільки Корейська війна 1950-1953 років завершилася підписанням перемир'я, а не мирного договору. Відносини між КНДР і Південною Кореєю різко загострилися в 2010 році після загибелі корвета "Чхонан", потопленого, як стверджують в Сеулі, північнокорейською торпедою, і збройного інциденту в районі острова Йонпхьондо в Жовтому морі, що забрав життя двох військовослужбовців.