Майже всі рекомендації ЄС по спрощенню візового режиму виконані, - МВС

МВС виконало майже всі рекомендації ЄС по спрощенню візового режиму

Про це під час брифінгу заявив заступник міністра внутрішніх справ Тігран Авакян, передає Еспресо.TV із посиланням на прес-службу МВС.

"МВС мають намір і надалі залучати представників ЄС для реформування МВС з метою перетворення відомства на сучасний сервіс для населення. Задля обміну досвідом, МВС вийшло з пропозицією про залучення до патрулювання поліцейських з сусідніх країн Європи: Польщі, Словаччини та країн Балтії. Будемо залучати якомога більше фахівців", - заявив заступник міністра внутрішніх справ.

В МВС вже більше півроку працюють консультанти від місії ЄС. Саме з ними було розроблено Концепцію першочергових заходів реформування системи Міністерства внутрішніх справ.

Нагадаємо, що 22 жовтня 2014 року Кабінет Міністрів України затвердив Концепцію реформування МВС та Стратегію. Крім того, уряд затвердив проект закону України, який врегульовує питання можливості ліквідації ряду підрозділів МВС: ГУБОЗ, транспортної та ветеринарної міліції.

За останні 10 місяців роботи представниками Міністерства внутрішніх справ було проведено близько 380 зустрічей. МВС постійно співпрацює з поліцейськими відомствами США, Канади, Ізраїлю та країн ЄС.

Також  під час брифінгу Тігран Авакян представив нові зразки біометричних закордонних паспортів.

Джерело: МВС

"Ці біометричні паспорти відповідають усім сучасним нормам країн-членів Європейського Союзу. Практично, вже десь з 25 країнами Європейського союзу ми маємо біометричні паспорти такої якості, які зараз за допомогою Європейського союзу нам вдалося ввести в дію в Україні. Вже зареєстровано 300 тис. таких бланків біометричних паспортів. Тобто люди або вже отримали, або отримають найближчим часом закордонні паспорти нового зразка", - розповів заступник міністра внутрішніх справ.