Президент Грузії вважає, що санкції проти Росії слід посилити

Президент Грузії Георгій Маргвелашвілі висловився за посилення санкцій відносно Росії. Раніше грузинський президент називав політику Росії причиною, по якій Грузія і Україна зближуються із Заходом

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Грузия Online".

На прес-конференції після зустрічі з президентом Австрії Хайнцем Фішером, Маргвелашвілі заявив, що "санкції не тільки повинні бути збережені, а й слід посилити політичний меседж до Росії" про "неприйнятність" її політики щодо України та інших сусідніх держав.

"Єдина мета введення санкцій полягає в тому, що б покласти край війні на території України. Мета санкцій полягає в неприйнятності окупації Криму і, в цілому, агресивних дій Росії проти своїх сусідів, в неприйнятність військових операцій. Відповідно, санкції не тільки повинні бути збережені, а й слід посилити політичний месидж до Росії про неприйнятність політики такого типу", - зазначив президент Грузії.

Маргвелашвілі зазначив, що Росія сприймає своїх сусідів як "країни, де вона має привілейовані інтереси, і проведення цих інтересів відбувається у військовій формі". Грузинський президент зазначив, що це підриває стабільність в Європі.

При цьому Маргвелашвілі визнав, що антиросійські санкції негативно впливають на економіку Грузії, проте "мета цих санкцій ясна".

Маргвелашвілі раніше схвалював санкції відносно Росії і критикував політику Москви. За його словами, Росія пропонує цінності, чужі сусіднім державам. На думку Маргвелашвілі, Росія "карає" Грузію, Україну і Молдову за їх "європейський вибір".

Наприкінці 2014 Маргвелашвілі заявляв про свою готовність зустрітися з Путіним і обговорити з ним питання територіальної цілісності Грузії.