У Одесі і Херсоні провели акції солідарності із кримськими татарами

У Одесі і Херсоні провели акції солідарності із кримськотатарським народом

Про це пише Еспресо.TV із посиланням на "Радіо Свобода".

В Одесі кілька десятків людей прийшли на мітинг, присвячений роковинам депортації кримськотатарського народу. В учасників акції були кримськотатарський та український прапори. Вони запалили свічки біля пам’ятника Дюку на Приморському бульварі. Також люди виклали із лампадок кримськотатарський символ – тамгу.

На мітингу також був присутній представник Ісламського культурного центру Білал Хамзе. Він підкреслив, що мусульмани всіх національностей завжди підтримують один одного і тому пам’ятають про ті трагічні події у Криму у 1944 році.

У Херсоні відбувся мітинг, присвячений 71-й річниці депортації кримських татар, на якому вшанували пам’ять усіх жертв комуністичного режиму. На початку мітингу, що пройшов на площі біля Меморіалу жертв тоталітарних режимів, прочитали дуа (мусульманську молитву).

Нагадаємо, 18 травня, в понеділок, в Україні, зокрема, у Криму, а також у світі відбуваються заходи з нагоди Дня пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу з Криму. Цього дня в 1944 році в Середню Азію з півострова був відправлений перший ешелон кримських татар. Загалом протягом кількох днів тоді депортували понад 180 тисяч людей.