Як столиця відсвяткує День Києва: програма заходів

Святкування Дня Києва цьогоріч розпочнеться 26 травня

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Delo.ua.

День Києва щорічно відзначають в останні вихідні травня. У 2015 році святкування почнеться вже 26 травня. Організацією займеться проект Folk Ukraine.

Офіційна частина Дня Києва пройде на Софійській площі. З 26 травня тут почнуть працювати дитячі атракціони, 29 травня відкриється фестиваль вальсу і відбудеться презентація панно з живих квітів. 30 травня на площі відбудеться урочисте відкриття Дня міста Києва, на якому виступить Святослав Вакарчук і буде встановлений рекорд масового виконання гімну столиці. На Троїцькій площі планується найбільша в країні дискотека просто неба на 40 тис. осіб, на якій гратимуть відомі діджеї з Європи.

Традиційно в рамках Дня Києва в місті проходить "Парад культур". Щорічна спортивно-благодійна акція "Пробіг під каштанами", яка традиційно проходить в останню неділю травня на Майдані Незалежності в Києві, минулого року була перенесена на вересень. Цього року її знову проведуть у травні.

З 29 по 31 травня в Києві відбудуться Міжнародні змагання з велоспорту Race Horizon Park 2015. На цей раз організатори вирішили закріпити за кожною з гонок власні імена. П'ятнична гонка відтепер називається Horizon Park Race for Peace. Традиційний суботній заїзд, що проходить на Хрещатику і Майдані Незалежності, буде називатися Horizon Park Race Maidan. А недільна гонка, яка стартує за адресою вулиця Миколи Грінченка, 4, де починалися перші київські гонки, і, по суті, історія українського велоспорту, пройде під ім'ям - Horizon Park Classic. Також в центрі Києва очікується Всеукраїнський велопарад.

Також на День Києва 2015 планують вітрильну регату на Дніпрі і Відкритий кубок міста з повітроплавного спорту. Святкування Дня Києва зазвичай завершує шоу феєрверків з лазерними ефектами над Дніпром.

Міська влада має намір ввести нову концепцію організації та проведення міських свят у 2015 році. Тепер всі заходи будуть будуватися на принципах державно-приватного партнерства.