Комітет Ради вимагає закрити "Інтер" та "Вести", бо вони допомагають Кремлю, - нардеп

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки визнав, що діяльність телеканалу "Інтер" та газети "Вести" загрожує національній безпеці і просить їх закрити

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на сторінку у Facebook нардепа Андрія Левуса.

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки визнав, що діяльність телеканалу "Інтер" та газети "Вести" загрожує національній безпеці України.

"Ініціював на засіданні парламентського Комітету нацбезпеки обговорення діяльності телеканалу "Інтер" та газети "Вєсті". Комітет визнав, що ці так звані "медіа" становлять загрозу національній безпеці, дестабілізують суспільну ситуацію та створюють сприятливий фон для російської агресії. Комітет також звернувся до правоохоронних органів та профільних відомств з вимогою припинити деструктивну діяльність цих ЗМІ відповідно до чинного законодавства", - написав нардеп.

Нагадаємо, що під час засідання Ради 20 травня народний депутат від "Народного фронту" голова комітету з питань культури та духовності Микола Княжицький вимагав заборонити "Інтеру" продовжувати ліцензію.

За його словами, закон забороняє видавати ліцензію іноземним телерадіокомпаніям, якими є усі власники телеканалу "Інтер".