Малайзія, Індонезія та Таїланд домовились боротися з нелегалами-мореходами

Міністри закордонних справ Малайзії, Індонезії та Таїланду підписали договори, які допоможуть боротись з потоком нелегальних мігрантів

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на ІА "Синьхуа".

Міністри закордонних справ Малайзії, Індонезії та Таїланду зустрілись 20 травня у місті Путраджайя, де обговорити питання про потік нелегальних мігрантів у ці три країни.  Вони узгодили свої дії, щоб запобігти напливу біженців, які прибувають морем.

"Індонезія і Малайзія домовилися продовжувати надавати гуманітарну допомогу тим 7 тисячам нелегальних мігрантів, які все ще знаходяться в морі», - сказано у підписаній угоді.

Також ці три країни вони домовилися запропонувати нелегалам тимчасовий притулок за умови, що процес переселення та репатріації буде зроблено протягом одного року.

Нагадаємо, що останньою краплиною стала трагедія за участі жителів М’янми. Нагадаємо, що 15 травня поблизу Таїланду знайшли човен з вмираючими від голоду нелегалами. На переповненому човні знаходились 350 людей.

Нелегали залишись одні посеред моря і довгий час страждали від голоду та спраги. Деяким довелось пити власну сечу. Вони розповіли, що 10 їх співгромадян уже померли, а тіла викинули за борт.

Влада Таїланду негайно вислала кілька човнів та гелікоптерів, які доправили нещасним людям їжу та воду.