Під час сутичок на Осокорках постраждали 15 міліціонерів, - МВС

Унаслідок сутичок, що сталися увечері 19 травня біля забудови торгового центру на Осокорках у Києві, постраждали 15 правоохоронців

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на відділ зв’язків із громадськістю ГУ МВС України в місті Києві.

"Під час сутички 15 правоохоронців отримали тілесні ушкодження різного ступеню важкості. Постраждалих доставлено до лікарні для надання допомоги в умовах стаціонару", - йдеться у повідомленні.

У прес-службі зазначили, що правоохоронці встановили 20 осіб, яки чинили безлад на будівельному майданчику. Зараз готуються матеріали на їх затримання.

Відомості за цим фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Слідчим відділом Дарницького РУ ГУ МВС України в Києві відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 296 Кримінального кодексу України (Хуліганство). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років. 

Нагадаємо, попри мораторій на будівництво, ввечері 19 травня на майданчику біля метро "Осокорки" звели будівельний паркан.

Між активістами, які прийшли висловити протест проти забудови, та невідомими людьми у камуфляжі виникли сутички. Міліція створила живий ланцюг між конфліктуючими сторонами.

Пізніше активісти розтрощили паркан і перекрили на кілька годин рух транспорту на проспекті Бажана.