У Каннах у російському павільйоні показали антиукраїнський фільм про Донбас

Короткометражну пропагандистську стрічку "Тут живуть люди", в якій росіяни в черговий раз поширили брехню про війну на Донбасі, показали в Каннах

Зміст

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Zaxid.net.

Короткометражний фільм московського студента Іллі Новодворського "Тут живуть люди" показали у російському павільйоні в рамках Каннського кіноринку. 30-хвилинна стрічка розповідає про війну на Донбасі у звичному для російських пропагандистів дусі. Фільм був знятий у грудні 2014 року, а в березні був показаний на телеканалі "Росія 24".

Автор картини стверджує, що поїхав на Донбас з власної ініціативи та за власні гроші. Фільм побудований як низка інтерв’ю з місцевими мешканцями. "У кадрі з'являються вчителі і художники, військові та балерини, пенсіонери та чиновники, які діляться своїми переживаннями, намагаються осмислити, що відбувається. Вони навіть не знайомі між собою, у всіх різні страхи і трагічні історії, але все немов сходяться в одній точці, коли без тіні сумнівів кажуть, що не покинуть батьківщину, - балерини продовжують танцювати, художники - писати, а вчителі – вчити", - йдеться в анотації до фільму.

"Успіх Іллі - навіть не в щирості, достовірності та драматизмі, а в тому, що його покажуть європейцям, і, можливо, вони зрозуміють, що Порошенко, якому вони гаряче тиснуть руки і шлють транші, - це фашист, а на Донбасі живуть люди", - написав про стрічку блогер Ілля Білоус.

Керівництво павільйону повідомило, що фільм показали позапланово, на прохання автора.