Білорусь і Вірменія заблокують заяву саміту "Східне партнерство" через фразу про "анексію Криму"

Вірменія і Білорусія заблокують підсумкову заяву саміту "Східне партнерство" в Ризі, якщо в ньому буде міститися формулювання "анексія Криму"

Про це повідомляє Reuters з посиланням на одного з європейських дипломатів, що брали участь в обговоренні тексту документа, передає Еспресо.TV.

Співрозмовник агентства розповів, що переговори в Брюсселі, де обговорювалося текст підсумкового спільної заяви, були "нелегкими".

Він зазначив, що Вірменія і Білорусія відмовилися підписувати будь-якої текст, якщо в ньому буде говоритися про "анексію Криму". За його словами, дипломати ЄС змушені розробляти компромісний варіант тексту. Він додав, що успіх саміту буде залежати від того, як лідери країн сформулюють деталі цієї заяви і "як воно буде прочитано Москвою".

У підсумковому документі, за даними агентства, міститиметься засудження Євросоюзом приєднання Криму до Росії, а також буде згадуватися позиція всіх інших країн-учасниць саміту, висловлена ​​ними при голосуванні в ООН в березні 2014 року. Тоді, нагадує Reuters, Вірменія і Білорусія підтримали позицію Москви.