Британці хочуть бачити на 20-фунтових купюрах дизайнера-самогубця

Жителі Великої Британії проголосували за те, щоб на банкнотах у 20 фунтів був зображений дизайнер Александр Макквін

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на видання Mirror.

Британці запропонували на купюрах номіналом 20 фунтів розмістити портрет відомого дизайнера Александра Макквіна.

Кандидатуру модельєра висунуто на голосуванні, яке влаштував Банк Великої Британії. Очікується, що нові банкноти з'являться в обігу 2020 року.

Також серед ймовірних претендентів опинились живописець Вільям Хогарт, режисер Річард Аттенборо, поет Вільям Блейк і актор Чарлі Чаплін.

Нагадаємо, Банк Великої Британії  вперше у історії запропонував громадянам самостійно обрати людину зі сфери мистецтва, чиє обличчя з’явиться на банкноті у 20 фунтів нового зразка. Номінувати та проголосувати британці зможуть на сайті банку Великої Британії.

Кандидатами на "грошове увічнення" стануть художники, скульптори, дизайнери, архітектори, фотографи та режисери. Результати голосування стануть відомі наступного року.

Лі Александр Макквін народився 16 березня 1969 у Лондоні. Це видатний британський модельєр, відомий своїм неординарним підходом до творчості та досить відвертими показами.

У вересні 2007 року з нагоди відкриття свого чергового бутику він заявив: "Як гей я і сам зазнавав суспільних гонінь, тому в житті завжди знаходив привабливішими драму і меланхолію, в них більше романтики".

11 лютого 2010 дизайнера знайшли повішеним у власній квартирі. Причиною самогубства стала депресія.