Кличко вимагає від забудовника на Осокорках скласти депутатський мандат

Мер Києва Віталій Кличко зажадав від депутата Київради Сергія Котвицького, який є забудовником на Осокорках, скласти повноваження

Про це Кличко заявив на засіданні Київради, передає Еспресо.TV з посиланням на РБК-Україна.

"Кияни довірили депутатам відстоювати їх права й інтереси. Якщо депутат ставить на перше місце свої бізнес-інтереси, то він не повинен перебувати в цьому залі. Депутат Київради Сергій Котвицький зараз знаходиться в цьому залі. І я звертаюся до вас, щоб ви склали мандат", - наголосив Кличко.

Крім того, він зажадав від земкомісії розглянути питання розірвання договору оренди земельної ділянки на Осокорках і винести проект рішення на пленарне засідання 28 травня, а також зареєстрував проект рішення про розірвання договору оренди цієї ділянки.

Сам Котвицький заперечує свій зв'язок із компанією-забудовником.

"Товариство "Скайбуд", з яким мене пов'язують... я сьогодні не маю жодного відношення до цієї компанії", - заявив Котвицький.

Нагадаємо, попри мораторій на будівництво, ввечері 19 травня на майданчику біля метро "Осокорки" звели будівельний паркан.

Між активістами, які прийшли висловити протест проти забудови, та охороною забудовника, серед якої були "тітушки", виникли сутички.

Міжнародний комітет Червоного Хреста зареєстрував 30 постраждалих активістів унаслідок цих подій.