ГРУшників здивувала новина про їхнє звільнення з російських військ

Затримані біля Щастя російські спецназівці Олександр Александров та Євген Єрофєєв сказали, що не знають, хто і коли звільнив їх зі складу військ збройних сил Росії

Як повідомляє Еспресо.TV, про це вони заявили в інтерв’ю "Новой газете".

"Ну, наскільки мені відомо, сам я не звільнявся, рапортів жодних не писав", - сказав Александров у відповідь на запитання кореспондента, чи є він чинним російським військовослужбовцем.

На питання, чи чув він про повідомлення Міноборони Росії, згідно з яким з грудня 2014 року він і Єрофєєв не є більше військовослужбовцями, Александров відповів, що "вперше чує".

Кореспондент видання розповів Александрову, що напередодні було оприлюднено відеозапис з інтерв'ю з його дружиною, в якому вона підтвердила, що той звільнився з лав армії Росії в грудні.

Читайте також: Звіт СБУ: Все про диверсії ГРУшників на Донбасі

"Я такого не знав. Чесно кажучи, ви мене шокували трошки зараз", - відповів хлопець. Він пробував зв'язатися з дружиною, але не вийшло, сказав він.

Євген Єрофєєв розповів, що дізнався про своє звільнення з інтернету. "Новини доходять з інтернету, що від нас нібито відмовляються, що ми звільнені аж з нового року", - зазначив він, додавши, що сам "ще не звільняється".

Єрофєєв підкреслив, що в госпіталі, де вони з Александровим лікуються від отриманих поранень, їх відвідали представники ООН, Червоного Хреста, ОБСЄ - "всі приходили, окрім посольства (Росії, - Ред.)".

Читайте також: Як Путін загубив своїх солдат під Щастям

Він зазначив, що розуміє, що від нього "відмовилися як від військовослужбовця". "Але я поки громадянин своєї країни. І хотів би побачити тут якогось представника", - додав він.

Нагадаємо, 17 травня речник АТО Андрій Лисенко повідомив про затримання у місті Щастя Луганської області двох російських військовослужбовців - Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва.

Через добу Міноборони Росії підтвердило факт затримання російських громадян в Україні, однак заявило, що вони не є діючими російськими військовослужбовцями.

19 травня СБУ опублікувала відео допиту полонених. На ньому Єрофєєв і Александров зізнаються, що є діючими російськими військовослужбовцями і що перед ними стояло завдання вести спостереження за "переднім краєм противника".

20 травня телеканал "Росія 24" показав інтерв'ю з дружиною Александрова Катериною, на якій вона стверджує, що її чоловік не є діючим військовослужбовцем.