Коморовський посварився через Донбас зі своїм суперником на виборах

Президент Польщі Броніслав Коморовський звинуватив свого опонента Анджея Дуду в тому, що той хотів направити польських військовослужбовців на Донбас. Дуда назвав це брехнею

Про це йшлося під час теледебатів на телеканалі TVN і TVN24 між Коморовським і Дудою перед другим туром президентських виборів у Польщі, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Укрінформ.

"Польща повинна вести наступальну закордонну політику на міжнародній арені, але не вступати у конфлікт з Росією",- заявив Дуда.

На це Коморовський заперечив, що Дуда є не "голубом", а "яструбом, який хотів направити польських солдатів на Донбас".

Дуда назвав це "брехнею", наголосивши, що ніколи такого не говорив.

Він підкреслив, що в інтересах Польщі є швидке завершення бойових дій в Україні й "заспокоєння ситуації в Росії й відносин з Росією", оскільки це важливо як з огляду на безпеку, так і з точки зору товарообміну й інтересів польських селян.

На переконання Дуди, крім наявних гарантій безпеки на території Польщі додатково потрібно створити військові бази НАТО.

Водночас Коморовський зауважив, що гарантії безпеки НАТО для Польщі на сьогодні є достатніми.

"Ми (поляки - ред.) відносно безпечні у небезпечному світі, оскільки з’явилися небезпечні тенденції на Сході", - констатував Коморовський.

Згідно з опитуванням центру Millward Brown для телеканалів TVN i TVN24, Коморовський переміг у теледебатах у четвер. У цьому переконані 45% опитаних, натомість 30% переможцем назвали Дуду.

Нагадаємо, другий тур президентських виборів відбудеться 24 травня. У першому турі Дуда набрав 34,76%, а Коморовський - 33,77%.