Положинський розповів, яким буде новий альбом гурту "Тартак"

Музиканти гурту "Тартак" завершують роботу над новим альбомом та привідкрили таємницю, про що будуть нові пісні відомих музикантів

Про це музикант, лідер гурту "Тартак" Олександр Положинський розповів Еспресо.TV.

"Планів особливих немає. Хочемо нарешті закінчити і видати наш альбом. Трошки затягнулася ця історія. Ми спочатку сподівалися закінчити його до кінця зими, потім думали до середини весни. І вже я розумію, якщо ми зможемо видати його в червні – це буде прекрасно", - зазначив музикант.

Пісні нового альбому не будуть мати якесь одне спрямування. "Більшість пісень, звичайно, так чи інакше перегукуються з тим, що зараз відбувається в країні. Можна сказати, що цей альбом не дуже веселий, але і не надто песимістичний. Мені здається, що є кілька пісень, які в цьому альбомі задають такий оптимістичний тон. Це трошки сумний такий оптимізм, навіть трагічний оптимізм, який відштовхується від того, що так, гинуть люди, так, ми переживаємо важкий період в історії своєї країни, але і ці обставини, і ці загибелі людей, вони дають нам шанс, хороший шанс на те, щоб дійсно змінити життя на краще і для себе, і для наступних поколінь", - поділився Положинський.

Коментуючи те, що нині багато українських артистів присвячують композиції нинішнім подіям і ситуації в країні, музикант зауважив, що це природно. "Просто люди творчі – дуже чутливі люди. Ці люди реагують відповідно на ті події, які їх оточують, які вони спостерігають. Зрозуміло, що люди творчі наповнені всіма тими переживаннями, почуттями, емоціями, які викликають ці події, що відбувають зараз, відбувалися рік тому і півтора роки тому. Маючи в себе таке наповнення, творча людина не може не видати відповідну пісню, або не видати кілька пісень, які б так чи інакше цього торкалися", - додав він.