Порошенко натякнув, що Білорусь та Вірменія відкараскалися від чіткої позиції щодо Криму

Європейський союз підтвердив свою позицію щодо анексії Криму Росією. А Білорусь та Вірменія ухилились від чіткої позиції щодо кримського питання

Про це повідомив президент Петро Порошенко, передає Еспресо.TV.

"Європейский союз підтверджує свою позицію щодо України, включаючи кримінальну, незаконну анексію Криму та Севастополю. За підсумками саміту всі виступаючи продемонстрували солідарність з Україною", - повідомив Порошенко.  

"Мене, як президента, це аж ніяк не турбує. Мене більше турбує, що ООН визнала незаконною анексію Криму", - підкреслив він.

Водночас, за словами президента, Білорусь та Вірменія не виступали "категорично проти" згадування кримської анексії в тексті декларації.

"Вони не були категорично проти, а намагалися зв’язати позиції щодо Криму з іншими позиціями...Я говорив з президентом Вірменії Саркісяном вчора  і отримав чітке запевнення, що Вірменія демонструє солідарність з Україною", - наголосив Порошенко.

Раніше повідомлялося, що Вірменія і Білорусія заблокують підсумкову заяву саміту "Східне партнерство" в Ризі, якщо в ньому буде міститися формулювання "анексія Криму".

Пізніше Президент України Петро Порошенко підтвердив, що Білорусь відмовилася визнати анексію Криму.

"ЄС підтверджує свої позиції, прийняті в спільній заяві на саміті Україна-ЄС 27 квітня, в тому числі в частині про незаконну анексію Криму і Севастополя. Учасники саміту підтверджують свої позиції по відношенню до "Резолюції Генеральної Асамблеї ООН 68/262 щодо територіальної цілісності України", - йдеться в заяві за підсумками саміту, передає Еспресо.TV.