Росія відмовляється від проекту "Новоросія", - Лисенко

Речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко наголосив, що керівництво Російської Федерації почало відмовлятися від проекту "Новоросія"

Про це він заявив на брифінгу, передає Еспресо.TV. із посиланням на "Укрінформ".

"Те, що відбуваються заяви російських і проросійських ватажків про те, що проект "Новоросія" вже не проект "Новоросія" - це свідчить, що відбувається зміна тактики, поведінки російського агресора", - сказав Лисенко.

Він наголосив, що причиною є санкції міжнародної спільноти. 

"Соціальне напруження в Росії зростає з кожним днем. Вже є підрахунки, що на окупований Крим Росія щорічно має виділяти близько 3 мільярдів доларів -  і це тільки для підтримки соціальної сфери. Для підтримки Донбасу Росія має виділяти щорічно 8-10 мільярдів доларів - це набагато більше, ніж виділення для найбільшої губернії на території Росії", - зауважив речник Адміністрації президента.

За його словами, Росія не може собі дозволити такі витрати на постійній основі, оскільки це загрожує економічній та соціальній ситуації в самій країні.

"Тому керівництво РФ намагатиметься змінити ситуацію. Відмова від проекту "Новоросія" - це  вже перший крок і ознака того, що цей процес почався", - вважає Лисенко. 

Як повідомлялося, прихильники "ЛНР" і "ДНР" також офіційно оголосили про замороження проекту "Новоросія", що передбачав об'єднання під цим "брендом" кількох регіонів, які сепаратисти намагалися відокремити від України.