Російський концерн, який виробляє "Буки", намагається через суд скасувати санкції

Російський військовий концерн ППО "Алмаз-Антей" оскаржив санкції, запроваджені радою Євросоюзу в липні й вересні 2014 року

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на РБК.

У компанії заявили про подання звернення до Генерального секретаріату Ради ЄС. "Алмаз-Антей" вимагає переглянути оцінку "фактичних обставин" та надати дані, на підставі яких він підпав під обмежувальні заходи.

У концерні вважають, що "рішення Ради ЄС про включення концерну в санкційні списки є порушенням правових норм і принципів ЄС".

Гендиректор концерну Ян Новіков запевняє, що з моменту створення концерн ніколи не поставляв озброєння на територію України. "Інших доказів нашої причетності до дестабілізації ситуації в Україні Радою ЄС також не представлено", - заявив Новіков.

В адміністративному порядку були оскаржені як санкції, що стосуються заморожування майна концерну, так і заборони на експорт продукції подвійного призначення.

"Алмаз-Антей" було внесено до санкційного списку ЄС як виробника зброї, яка використовується в конфлікті на сході України, в тому числі ЗРК "Бук". З цієї установки був збитий пасажирський Boeing-777.