Терористи "Ісламської держави" повністю захопили кордон між Сирією та Іраком

Бойовики "Ісламської держави" захопили останній прикордонний перехід між Сирією і Іраком, який контролювали урядові війська

Про це повідомляє Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини, передає Еспресо.TV з посиланням на ВВС Україна.

Після захоплення підконтрольного досі сирійським військам пропускного пункту Аль-Танаф, бойовики фактично повністю контролюють кордон між Іраком та Сирією.

Втрата Аль-Танфа відбулась після того, як бойовики захопили стародавнє сирійське місто Пальміра. Існують побоювання, що вони можуть знищити руїни Пальміри.

Експерти кажуть, що в захопленій Пальмірі бойовики відтяли голови 17 людям, яких звинуватили у співпраці з "режимом" Сирії. Повне захоплення Пальміри – одного з найдавніших міст планети, що входить до світової спадщини ЮНЕСКО, – також дозволило бойовикам контролювати головні пустельні шляхи регіону.

Зараз "Ісламська держава" контролює "більш ніж 95 тисяч кв. км Сирії, що є 50% усієї території країни", кажуть спостерігачі.

Зокрема, під контролем угруповання опинилися провінції Дейр-ез-Зор, Ракка, Хасеке, Алеппо, Хомс, Хама.

Спостережна група каже, що збройне угруповання "Ісламська держава", яке вважається відгалуженням "Аль-Каїди", наразі контролює більше половини всієї сирійській території.