Мексиканці подумали, що сонячне гало - це кінець світу або вторгнення прибульців

У Мексиці на небі бачили рідкісне явище – сонячне гало. Місцеві жителі почали дзвонити у спецслужби і повідомляти про кінець світу та НЛО

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на japantimes.co.jp.

Пізно ввечері 21 травня у Мексиці побачили доволі рідкісне явище природи. Так зване сонячне гало страшенно перелякало жителів цієї країни.

Величезний сяючий німб навколо Сонця змусив людей дзвонити у екстрені служби та метеорологам. Мексиканці повідомляли, що бачили НЛО. Інші говорили, що почався Армагеддон.

Ще більш смішними були заяви про те, що вторгнення інопланетян уже близько, або про спробу уряду засліпити громадян напередодні виборів.

Загалом гало була помічено в трьох містах країни, навіть над пам'яткою Ангелу Незалежності у Мехіко.

Явище під назвою гало зазвичай з'являється навколо Сонця чи Місяця, іноді навколо інших потужних джерел світла, таких як вуличні вогні. Існує безліч типів гало і викликані вони переважно крижаними кристалами в перистих хмарах на висоті 5-10 км у верхніх шарах тропосфери. Вид гало залежить від форми і розташування кристалів. Відбите і заломлене крижаними кристалами світло нерідко розкладається на спектр, що робить гало схожим на веселку. Найбільш яскравими і кольоровими бувають паргелій і зенітна дуга, менш яскравими - дотичні малого і великого гало.

Іноді в морозну погоду гало утворюється кристалами дуже близько до земної поверхні. У цьому випадку кристали нагадують сяючі коштовні камені (так званий "діамантовий пил").