ЄС посилив підтримку України після Ризького саміту, - Порошенко

Саміт "Східного партнерства", який завершився у Ризі, посилив підтримку України з боку Європейського Союзу

Про це заявив президент України Петро Порошенко, передає Еспресо.TV із посиланням на прес-службу глави держави.

"Для нас важливо, що незаконна анексія Криму та агресія на Донбасі, ці нові геополітичні реалії, розглядалися на всіх дискусіях впродовж саміту. Всі дебати посилили солідарність з Україною. Це дуже важливо для нас", – наголосив президент.

Президент підкреслив, що результати Саміту засвідчили необґрунтованість скептицизму, який лунав напередодні. 

"Наша ефективна співпраця з лідерами ЄС дає серйозні позиції на майбутнє", – висловив впевненість Петро Порошенко.

Глава держави повідомив, що під час Саміту провів низку зустрічей з лідерами країн ЄС, зокрема з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель, президентом Франції Франсуа Олландом, президентом Європейської Ради Дональдом Туском, головою Європейського Парламенту Мартіном Шульцем, президентом Європейської Комісії Жан-Клодом Юнкером.

"На всіх зустрічах було продемонстровано ґрунтовну підтримку України та жорстку реакцію на агресію Росії та анексію Криму", – відзначив президент.

Президент також звернув увагу на той факт, що у декларації саміту ЄС наголошується на праві кожної країни самостійно обирати своє майбутнє, свій шлях.

"Підтвердження фундаментальних принципів суверенітету, територіальної цілісності та кордонів є для нас дуже важливим", – сказав Петро Порошенко.

Глава держави також позитивно оцінив прийняте ЄС рішення про запровадження програми підтримки малого та середнього бізнесу країн "Східного партнерства" та допомогу в модернізації енергетичної сфери.

Президент констатував, що відносини між Україною та ЄС знаходяться на дуже високому рівні.

Читайте також: У підсумковій декларації Ризького саміту визнали європейський вибір України.