Фінляндія готується до війни з Росією, - ЗМІ

Фінляндія готує свою армію на випадок можливої ​​війни з Росією. Тому була проведена кампанія, в рамках якої 900 тис. резервістів були проінформовані про те, які дії вони повинні вживати в разі військової агресії

Про це повідомляє американський канал CNBC, передає Еспресо.TV

Міністерство оборони країни розіслало резервістам листи з інструкціями в рамках розпочатої "в 2008 році обширної реформи", безпосередньо пов'язаної з індивідуальною роллю кожного резервіста у можливому конфлікті.

Однак CNBC припускає, що фоном для цієї кампанії стало посилення напруженості у відносинах між Росією та її сусідами. "Вибір часу для відправки цих листів викликає здивування, оскільки відносини між Росією і її сусідом Фінляндією "киснуть", - повідомляє канал.

С "російською агресією" заходи, зроблені Міністерством оборони Фінляндії, зв'язують і інші ЗМІ. Зокрема, канадська газета National Post посилається на одного з резервістів, імені якого не називає. "Час обрано невипадково. Очевидно, що це пов'язано з більш агресивним ставленням Росії. Я в резерві вже 15 років, але щось на зразок цього отримав вперше", - заявив він.

За даними канадської газети, уряд заперечує зв'язок цієї розсилки резервістам з напруженістю у відносинах з Росією. Газета також зазначає, що перші листи були вислані на початку місяця, останні - протягом останніх декількох днів.

Збройні сили Фінляндії складаються з 16 тисяч солдатів, але в разі мобілізації резервістів фінська армія може збільшитися до 285 тисяч чоловік, пояснює видання.

У квітні глави Міноборони Фінляндії, Данії, Норвегії, Швеції і міністр закордонних справ Ісландії заявили, що посилюють військову співпрацю на тлі дій Росії, яка кидає виклик європейської безпеки.