Бойовики за добу більше 20 разів гатили із забороненої зброї

Російсько-терористичні війська продовжують обстрілювати позиції українських військових

Про це повідомив на брифінгу речник Адміністрації Президента з питань АТО Олександр Мотузяник, передає Еспресо.TV 

Бойовики продовжують застосовувати проти українських військовослужбовців зброю, яка заборонена за умовами Мінських домовленостей. 

"За минулу добу російсько-терористичні війська двічі обстріляли позиції сил АТО з танку, 8 разів - з міномета калібру 120 мм та 6 разів з 122-мм артилерії. Крім цього, застосовувались зенітні кулемети, гранатомети, стрілецька зброя, БМП", - сказав він.

За словами речника АП з питань АТО, на Донецькому напрямку найбільше інцидентів порушення перемир'я зафіксовано в районі Горлівки, Донецького аеропорту та поблизу Старогнатівки на південь від Донецька.

"У районі селища Ленінське поблизу Дзержинська бойовики вступили в бойове зіткнення з українськими військовослужбовцями. Після невдалої спроби штурму опорного пункту бандити обстріляли його з зенітного кулемета", - додав Мотузяник.

Він зауважив, що на луганському напрямку обстріли українських позицій відбуваються уздовж усієї лінії зіткнення. У районі с. Кримське Новоайдарського району бойовики обстріляли спостережний пункт сил АТО та здійснили спробу його штурму.

На Маріупольському напрямку зафіксовано п'ять інцидентів порушення режиму перемир'я з боку бойовиків - поблизу Широкиного.

Упродовж минулої доби у зоні проведення АТО жоден український військовий не загинув, п'ятеро отримали поранення.

Як повідомлялося, вчора терористи гатили по Авдіївському коксохімічному заводі з "Градів" або "Смерчів". Внаслідок цього населений пункт  залишився без електропостачання. Також було пошкоджено газопровід.

Окрім того, внаслідок обстрілів є втрати серед цивільного населення.