Російська редакція "Радіо Свобода" видалила інтерв'ю зі звинуваченнями Путіна в корупції

Інтерв'ю колишнього петербурзького бізнесмена Максима Фрейдзона «Радіо Свобода», в якому він звинувачував Володимира Путіна в участі в корупційних схемах в 1990-х роках в Петербурзі, видалено з сайту радіостанції

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на РБК.

"Публікація видалена на прохання співрозмовника "Радіо Свобода", що побоюється за свою безпеку. Приносимо вибачення", - йдеться в повідомленні радіостанції на сторінці, де було розміщено інтерв'ю. Видалений текст доступний у кеші Google.

Напередодні публікації Кремль розцінив її як інформаційну атаку.

Фрейдзон розповів, що в 1990-х він кілька разів зустрічався з Путіним у зв'язку з початком спеціальної програми створення поліцейської зброї. При цьому він звинуватив Путіна в отриманні хабара. Як стверджував Фрейдзон, йшлося про $10 тис., а гроші отримав "помічник Володимира Володимировича Льоша Міллер" (йдеться про Олексія Міллера, нинішнього главу "Газпрому"). За словами Фрейдзон, Путін нібито "просто писав суму під час бесіди". Бізнесмен зазначає, що "особисто в руки грошей Путіну не давав".

Фрейдзон також навів слова свого покійного партнера Дмитра Скігіна, який стверджував, що Путін отримав 4% у спільній компанії Фрейдзон і Скігіна "Совекс" (транспортно-заправного комплексу петербурзького аеропорту Пулково).

Текст бесіди з Фрейдзон був опублікований 23 травня. Днем раніше прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що західні ЗМІ починають інформаційну атаку на Путіна.