Американці в Техасі та Оклахомі потерпають від повені і просять допомоги у соцмережах

Сильні дощі та торнадо в американських штатах Техас і Оклахома, що пройшли 23 і 24 травня, стали причиною повені і серйозних руйнувань

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на BuzzFeed.

У результаті розгулу стихії було пошкоджено декілька мостів, розмито дороги, затоплено житлові будинки, загинуло не менше трьох осіб .

Серед них ветеран пожежної служби Джейсон Фарлі (Jason Farley), який допомагав вибратися із затопленого будинку гостям 5-річної дівчинки, яка відзначала день народження. Усіх учасників свята було врятовано, а самого Фарлі затягнуло в дренажний колодязь, у якому пізніше виявили його тіло.

Високий рівень води став причиною того, що Департамент транспорту Оклахоми закрив понад десять доріг у суботу ввечері. У Техасі через дощі вийшла з берегів річка Бланко, а в місті Уїмберлі  зруйновано до 400 будинків.

Близько 2 тис. жителів регіону були евакуйовані, а Національна метеорологічна служба США повідомила про ймовірність повторення злив. Жителів штатів Іллінойс, Айова, Канзас і Міссурі попередили про можливість виникнення торнадо.

Користувачі соцмереж просять допомоги у влади і публікують фотографії, на яких зображено наслідки нищівної стихії.

Нагадаємо, що нещодавно повідомляли як у Техасі через сильні дощі евакуювали тисячу осіб