Дуда обіцяє змінити Польщу

Кандидат у президенти Польщі від опозиційної партії "Право і Справедливість" (PiS) Анджей Дуда, який, згідно з даними екзит-полу, переміг на виборах, обіцяє відкритий стиль президентства

Про це він заявив у своєму виборчому штабі після оголошення даних екзит-полу центру досліджень IPSOS для телеканалів TVP, TVN i Polsat, в яких Дуда на 6% випередив чинного президента Броніслава Коморовського, повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Укрінформ.

"Я переконаний, що ми разом можемо змінювати нашу країну. Для цього народ має бути єдиним. Двері президентського палацу будуть відкриті для громадських ініціатив", - пообіцяв Дуда.

Він подякував усім полякам за участь у виборах і наголосив, що за нього проголосували ті, хто хоче у Польщі змін.

Глава польського уряду Ева Копач, партія якої підтримувала чинного президента Броніслава Коморовського, вже привітала Дуду з перемогою  і гарантувала хорошу співпрацю Ради міністрів країни з новим президентом.

Президент Європейської ради Дональд Туск подякував Коморовському за п’ять років президентства і побажав Дуді якнайкращої каденції на посту глави держави.

За уточненими даними IPSOS, розрив між Дудою і Коморовським скоротився до 4%: Дуда набрав 52%, а Коморовський 48%. Статистична похибка становить 1%.

Явка під час виборів склала 55,5% .

Офіційні результати виборів, ймовірно, буде оголошено сьогодні ввечері.

Інавгурація нового президента Польщі відбудеться на початку серпня.