Італія каже, що не гальмує асоціацію з Україною

Італійська влада стверджує, що повною мірою підтримує політичну асоціацію та економічну інтеграцію України до ЄС, про що свідчить рівень двосторонніх контактів між нашими країнами

Про це йдеться у листі посла Італії Фабріцио Романо до "Європейської правди", передає Еспресо.TV.

"Італія підтримує процес політичної асоціації та економічної інтеграції України з Європейським Союзом, що також підтверджується кількістю і рівнем візитів, здійснених в Україну за останні два місяці першими високопоставленими особами Італії (прем'єр-міністр Ренці в березні, міністр закордонних справ Джентилони 5-6 травня і минулого тижня Заступник Міністра закордонних справ, уповноважений з питань України, пан Делла Ведова)", - пояснює посол.

Фабріціо Романо зазначає, що італійський уряд зробив необхідні кроки для ратифікації. "Уряд вже давно подав до парламенту відповідний проект закону про ратифікацію. Цей законопроект був переданий до Комісії у закордонних справах Палати депутатів, де перебуває на розгляді", - повідомив він.

Між тим, у листі посла відсутні будь-які прогнозні терміни голосування з українського документа у верхній та нижній палаті парламенту.