Качинський може стати прем’єром Польщі

Ярослава Качинського можуть висунути на пост прем’єр-міністра Польщі

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Радио Польша".

У Польщі завершуються президентські вибори. Швидше за все, перемогу отримає Анджей Дуда. Результати ще офіційно не відомі, але його опонент, Ярослав Качинський, може бути висунутий на посаду голови уряду восени 2015 року.

Читайте також: Як Україна зберегла головного друга в ЄС

Про це повідомила глава виборчого штабу Анджея Дуди.

"Ми висунемо кандидатуру Ярослава Качиньського і він стане прем'єр-міністром Польщі", - повідомила Шидло.

За її словами, "саме завдяки Качиньському Дуда став президентом".

"Сьогодні відкривається шлях до осінніх виборів. Треба боротися на повну силу. Наші шанси дуже великі. 8 років "Громадянська платформа" вела агресивну політику по відношенню до нас. Сьогодні їй довелося понести покарання. Ми почнемо парламентську кампанію під слоганом "Вся влада - в руки "Права і Справедливості". Восени кандидатом на посаду прем'єр-міністра буде Ярослав Качиньський ", - підкреслила голова виборчого штабу Анджея Дуди.

Читайте також: Вік перемоги: чому переміг Анджей Дуда

Нагадаємо, що за данними екзит-полів, наступним президентом Польщі стане Анджей Дуда. Він отримав 53% голосів у другому турі виборів, обійшовши чинного главу країни Броніслава Коморовського.

Як повідомлялося, президент Польщі посварився через Донбас зі своїм суперником на виборах. Він звинуватив Анджея Дуду в тому, що той хотів направити польських військовослужбовців на Донбас. Дуда назвав це брехнею.