Лівійський прем’єр вибачився через пограбування українських дипломатів

Прем'єр-міністр уряду національного порятунку Лівії Халіфа Аль-Гувейль офіційно вибачився за інцидент із нападом на машину з українськими дипломатами

Про це повідомив надзвичайний і повноважний посол України в Лівії Микола Нагорний, передає Еспресо.TV з посиланням на Укрінформ.

"Лівійською стороною на рівні прем'єра уряду національного порятунку принесені офіційні вибачення за інцидент із нападом на представників української дипломатичної місії, який трапився на трасі, що поєднує столицю Тріполі та місто Аз-Завія", - сказав він.

За словами посла, під час зустрічі лівійський прем'єр назвав цей випадок "безвідповідальним злочином нелегальних збройних угруповань" і особисто пересвідчився, що співробітники посольства України в Лівії наразі перебувають у безпеці.

Нагорний зазначив, що захоплену в українських дипломатів машину вдалося повернути.

Нагадаємо, невідомі бойовики 22 травня скоїли напад на автомобіль посольства України в Лівії, в якому перебували посол, консул і співробітник місії. Нападники відібрали у них машину, гроші, документи та особисті речі.

Посольство України в Лівії було евакуйоване до Тунісу через бойові дії, однак українські дипломати з метою надання консульської допомоги українцям здійснюють регулярні візити до Лівії.