Міліція з'ясувала особу "харківського терориста" та причину злочину, - Геращенко

На трасі Київ-Харків введено план по боротьбі з терористами "Грім", зі зловмисником ведуться переговори про добровільне звільнення заручників

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив радник міністра внутрішніх справ, народний депутат від "Народного фронту" Антон Геращенко, передає Еспресо.TV.

За словами Геращенко, інциденту передували події ранку 25 травня.

"Сьогодні вранці судовий виконавець разом з дільничним і понятими приїхав описувати будинок за рішенням суду. Чоловік 1968 року народження, власник будинку, в стані крайнього перезбудження, відкрив стрілянину по судовому виконавцю та особам, що його супроводжували. Загинув один з двох понятих і хтось із перехожих або осіб, що супроводжували судового виконавця. Дільничний не встиг зупинити злочинця, законно застосувавши проти нього зброю. Після чого чоловік, сівши на машину виїхав на трасу Київ-Харків, де захопив трьох заручників - співробітників АЗС OKKO, яка розташована в селищі Коротич", - написав він.

 

 

За попередніми даними, злочинець відкрив вогонь із власної зареєстрованої мисливської карабіна. Геращенко також зазначив, що дії дільничного будуть перевірятися на предмет дотримання Закону про міліцію та посадових інструкцій. 

"Якби він встиг зупинити злочинця вчасно, то ситуації з захопленням заручників і загибелі двох наших співгромадян, можна було б уникнути", - додав радник міністра.

Нагадаємо, зранку 25 травня в Харківській області 48-річний місцевий житель з карабіну застрелив двох людей. Тікаючи, чоловік взяв заручників