Однопартійця Меркель не пустили до Росії

Депутатові Бундестагу, експерту фракції ХДС/ХСС із зовнішньої політики Карлу-Ґеорґу Вельманну було відмовлено у в'їзді до Росії

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на DW.

Посол Германії вже висловив російському МЗС офіційний протест.

Російські прикордонники відмовили у в'їзді на територію РФ депутатові Бундестагу, експерту фракції ХДС/ХСС із зовнішньої політики Карлу-Ґеорґу Вельманну. Про це у понеділок, 25 травня, повідомила інформагенція AFP з посиланням на заяву самого політика газеті Berliner Kurier, яку він зробив після вимушеного повернення до Берліна. Політик також очолює Німецько-українську парламентську групу у Бундестазі.

Вельманн розповів журналістам, що відбув до Москви за запрошенням в участі у "переговорах щодо майбутнього України, де мало б окремо йтися про залучення Росії". Однак, за його словами, після прибуття до аеропорту "Москва-Шереметьєво" йому було відмовлено у в'їзді до країни та поінформовано про заборону на в'їзд на територію Росії до 2019 року. Однопартієць канцлерки Германії Анґели Меркель мусив повернутися до Берліна найближчим авіарейсом. "Я не розумію таких дій і не можу це ніяк пояснити", - прокоментував Вельманн. Повідомляється, що посол Германії у Росії вже висловив офіційний протест МЗС РФ.

В Москві Вельманн мав провести переговори з головою комітету у закордонних справах Ради Російської Федерації Костянтином Косачевим, який, зі слів німецького депутата, попередньо підтвердив запрошення.