Люботинський терорист розстріляв людей через "кабальний кредит", - Геращенко

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив, що терорист, який вбив двох людей та захопив заручників на Харківщині, був на межі психологічного зриву через кредит

Про це пише Еспресо.TV із посиланням на Facebook Геращенка.

"Тільки що пострілом снайпера, громадянин, який захопив трьох заручників і раніше застрелив двох осіб, був застрелений. Іншого шляху, щоб уникнути жертв серед заручників, на думку осіб, відповідальних за операцію, не було", - написав він.

Радник міністра внутрішніх справ наголосив, що чоловік був на межі психологічного зриву і міг своїми діями призвести до загибелі заручників.

Окрім того, Геращенко зауважив, що всі троє заручників: одна жінка і двоє чоловіків, працівники АЗС ОККО, звільнені без травм і поранень. 

Також чиновник розказав про причини нервового зриву в чоловіка.

"Усе це стало підсумком історії, що почалася в 2011 році, коли рідні стрілка взяли кредит в 21 000 доларів у приватної особи. До квітня 2013 року, судячи з рішенням суду, відсотки по кредиту платилися, потім, мабуть, доходи перестали дозволяти це робити. 19 лютого 2015 Люботинським міськрайонним судом було винесено рішення про стягнення суми боргу, штрафів та пені у сумі понад 800 тисяч гривень. Зрозуміло, що договір іпотеки та позики був кабальним і складеним в інтересах кредитора. Ціна позики - три загиблих життя і одна покалічена", - резюмував Геращенко.

Нагадаємо, сьогодні на Харківщині чоловік застрелив двох людей та взяв заручників. Хроніку процесу їхнього звільнення читайте за цим посиланням.