Рада розгляне закон про "дату початку російської окупації"

Кабінет міністрів вніс на розгляд Верховної Ради проект закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо визначення дати початку тимчасової окупації"

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "Урядовий портал".

Проектом пропонується внести зміни до Закону "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України", встановивши, що "датою початку тимчасової окупації є 20 лютого 2014 року".

"Хибне визначення дати початку тимчасової окупації може мати негативні наслідки для України. Крім того, існуюча ситуація має не лише міжнародний та політичний інтерес, а й практичне значення для захисту майнових і немайнових прав держави, громадян і юридичних осіб України, зокрема в контексті розгляду справ проти Росії в міжнародних юрисдикційних органах", - йдеться у документі.

Також у пояснювальній записці зазначається, що раніше офіційною датою початку окупації Криму було 27 березня.

Це прописувалося у законі "Про створення вільної економічної зони "Крим" та про особливості здійснення економічної діяльності на тимчасово окупованій території України".

В окремих випадках вказувалося, що окупація розпочалася 27 квітня. Зокрема, про це йшлося у законі "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України".

Нагадаємо, лідер кримських татар Мустафа Джемілєв переконаний, що російська окупація Криму не буде тривати довше, ніж 2-3 роки.