Росія почала військові навчання у Киргизії

Сьогодні у Киргизії пройшло відкриття першої фази спільних навчань Повітряно-десантних військ (ПДВ) Росії і бригади спецпризначення "Пантера" Нацгвардії Киргизії

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на "РИА Новости".

З 25 травня по 5 червня на території 5-ї бригади Національної гвардії Киргизії (бригада спецпризначення "Пантера") і російської авіаційної бази, розташованої в киргизькому місті Кант, пройдуть спільні заняття з бойової підготовки та тактико-спеціальні навчання підрозділів ПДВ Росії й Нацгвардії Киргизії.

Як заявив під час церемонії відкриття командувач Нацгвардією Меліс Сатибалдієв, навчання проходять у відповідності з домовленостями, раніше досягнутими військовими відомствами двох країн.

"Навчання пройдуть у навчальних центрах, на полігонах та в гірській місцевості. Графік дуже щільний. Відпрацьовуватимуться питання взаємодії під час проведення спільних операцій. Важливо дотримуватися в неухильній точності заходів безпеки під час навчань", - наголосив командувач.

За словами заступника командувача військами Центрального військового округу Росії Євгенія Устинова, такого роду спільні навчання десантних підрозділів Киргизії і Росії проводяться вперше, але військові двох країн мають багатий досвід взаємодії.

Нагадаємо, у північних районах Швеції, Фінляндії та Норвегії з 25 травня по 5 червня пройдуть навчання ВПС Arctic Challenge Exercise 2015.