Росіяни жаліються, що тепер не можуть купити "Колу" без паспорта

Московська обласна дума заборонила на території області продаж слабоалкогольних та тонізуючих напоїв неповнолітнім, на що в мережі активно скаржаться інтернет користувачі

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на T-journal.

Московська обласна Дума 19 березня 2015 прийняла закон "Про встановлення обмежень роздрібного продажу слабоалкогольних і безалкогольних тонізуючих напоїв на території Московської області". Згідно з текстом закону, з 1 травня 2015 на території Московської області не допускається роздрібний продаж слабоалкогольних тонізуючих напоїв, у тому числі "Ягуара" і його аналогів, а також забороняється продаж неповнолітнім безалкогольних тонізуючих напоїв: простіше кажучи, "енергетиків" та інших напоїв, що містять кофеїн або інші стимулятори.

В мережі користувачі активно публікують історії про те, що торговельні мережі не тільки в Московській області, але і за її межами, у тому числі в Москві, трактують акт у бік посилювання, заборонивши продаж будь-яких газованих напоїв неповнолітнім.

Вже через декілька днів після введення закону в дію, користувачі соцмереж почали скаржитися на його наслідки.

Однак "Coca-Cola", "Pepsi", "Mountain Dew" і "Irn Bru", що згадуються в коментарях користувачів, не містять необхідну кількість кофеїну, отже, не потрапляють під дію закону. У "Sprite" і "7 Up" кофеїну не міститься зовсім, тому їх продаж не повинен бути обмеженим. 

Зараз, незважаючи на офіційні заяви крупних мереж супермаркетів про те, що продаж цих напоїв без документів відновили, інтернет користувачі запевняють у протилежному.