Суд продовжив перебування під заставою Бочковського

Печерський райсуд Києва продовжив перебування під заставою екс-голови ДСНС Бочковського і його заступника до 22 липня

Про це повідомив адвокат Бочковського Ігор Федоренко, передають "Українські новини".

Печерський райсуд Києва продовжив до 22 липня запобіжний захід у вигляді застави для екс-голови Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергія Бочковського і його колишнього заступника Василя Стоєцького.

"У п'ятницю (22 травня) відбувся суд і моєму підзахисному запобіжний захід продовжили на 2 місяці", - повідомив він.

Аналогічне рішення 22 травня суд виніс щодо Стоєцького.

Нагадаємо, 25 березня на засіданні Кабінету міністрів правоохоронці затрималиглаву ДСНС Сергія Бочковського та його першого заступника Василя Стоєцького за підозрою у зловживаннях і причетності до корупційних схем у ДСНС.

Після цього уряд звільнив цих чиновників. Їм було оголошено про підозру, у п'ятницю суд повинен був винести рішення про обрання їм запобіжного заходу.

У п'ятницю клопотання про арешт Бочковського та його заступника Стоєцького було відкликано із суду представником Генпрокуратури, як заявив глава МВС України Арсен Аваков, з метою його розширення.

Адвокат Бочковського Ігор Федоренко повідомив, що слідство готує обвинувачення за чотирма новими кримінальними справами.

28 березня Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання слідства про обрання запобіжного заходу Бочковському у вигляді утримання під вартою на два місяці з правом внесення застави в 1 млн 184 тис. грн.