У Росії хочуть закрити міжнародні організації Amnesty International та Human Rights Watch

У РФ вже запропонували закрити правозахисні офіси відповідно до нового закону про небажані іноземні організації

Про це пише Еспресо.TV із посиланням на РБК-Україна.

Депутат Державної думи Російської Федерації від ЛДПР Віталій Золочівський попросив Генпрокуратуру Росії перевірити, чи не представляють загрози країні Фонд Карнегі, Transparency International, Human Rights Watch, Amnesty International та фонд "Меморіал" , і, якщо це так, закрити, як наказує новий закон про небажані іноземні організації. Своє звернення Золочівський відправив у Генпрокуратуру сьогодні.

Депутат Золочівський, що входить до комітету Держдуми у справах громадських організацій, відправив у Генпрокуратуру запит з проханням дати вказівку щодо проведення перевірки організацій Фонд Карнегі, Transparency International, Human Rights Watch, Amnesty International та фонду "Меморіал" на предмет "становлення ними загрози основам конституційного ладу Російської Федерації, обороноздатності країни і безпеці держави".

У разі виявлення та підтвердження такої інформації депутат просить визнати ці організації небажаними на території Росії та вжити заходів прокурорського реагування у відповідності з чинним російським законодавством.

Нагадаємо, 23 травня Президент Росії Володимир Путін підписав закон про небажані організації.