У Росії почали продавати перший "надсучасний" ноутбук вагою 10 кг

У Росії почали продавати "надсучасний" ноутбук "Ельбрус" власного виробництва. Його вага 10 кг, а вартість - понад $3 тис

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на 3dnews.ru.

Поступив у продаж перший російський ноутбук на платформі "Ельбрус". Сучасний лептоп створено на базі процесора "Ельбрус-4С". Він містить чотири обчислювальних ядра з тактовою частотою 800 МГц. Підтримуються 64-бітові інструкції і робота з трьома каналами пам'яті DDR3-1600.

Дисплей має роздільну здатність 1024 на 768 пікселів. Час автономної роботи становить одну годину.

Загальна вага комп'ютера - аж 10 кілограмів.

Базова операційна система побудована на базі Linux, але ноутбук може працювати з Windows XP. Ціна російського комп'ютера - від 150 000 рублів (близько $3 тис).

Розробники вважають, що "Ельбрус" може "ефективно застосовувати процесори в системах цифрової інтелектуальної обробки сигналів, в математичному моделюванні, наукових розрахунках та інших сферах з підвищеними вимогами до обчислювальної потужності".

Нагадаємо, нещодавно у Росії почався продаж комп’ютерів "Ельбрус-401". Придбати цю диво-техніку можуть виключно юридичні особи, а їхню вартість у відкритому доступі не публікують – повідомляють лише потенційним покупцям за індивідуальним запитом.

Фото: facebook Володимира Єфімова