У СБУ кажуть, що ГРУшників судитимуть через 2-3 місяці

Досудове слідство у справі спецпризначенців ГРУ Росії Євгена Єрофеєва і Олександра Александрова в СБУ обіцяють завершити впродовж 2-3 місяців

Про це у Facebook написав начальник Головного слідчого управління СБУ Василь Вовк.

"Обвинувальний акт щодо зазначених осіб (Александрова і Єрофеєва – ред.), звичайно, буде розглядатися українським судом, і вирок (можливо, обвинувальний - давайте дотримуватись презумпції невинуватості) буде винесено цим судом від імені України. Впевнений, за два-три місяці справимось із досудовим розслідуванням", - повідомив Вовк.

За його словами, Єрофеєву і Александрову висунута підозра щодо вчинення терористичного акту і сприяння терористичній організації "Луганська народна республіка".

Він також не виключив можливості розгляду цієї справи в майбутньому міжнародними судами: "Міжнародний кримінальний суд може використати матеріали нашого кримінального провадження як окремий факт масштабної російської агресії, один із доказів у Гаазькому трибуналі щодо військових злочинів, вчинених вищими посадовими особами РФ. Він може допитати російських військових, провести інші процесуальні дії за їх участю", - уточнив Вовк.

Нагадаємо, 16 травня біля міста Щастя Луганської області в бою було затримано двох росіян - капітана Євгена Ерофєєва і сержанта Олександра Александрова.