Україна має зробити все, щоби приязнь і стосунки з найбільшими польськими політичними силами збереглися, - Княжицький

Після перемоги Анджея Дуди у президентських виборах в Польщі, ми повинні поважати вибір польського народу і намагатися зробити все, щоби приязнь і стосунки з українцями були збережені і в однієї, і в другої польських найбільших політичних силах

Таку думку народний депутат Микола Княжицький висловив у ефірі програми Еспресо.TV "Година "ЧЕ" з Єгором Чечериндою.

"Очевидно, що Коморовський, який представляє правлячу центристсько-ліберальну політсилу, вже набрид багатьом людям, вони хотіли змін, вони завжди хочуть змін. Вже давно ця політсила при владі, у них і прем'єр-міністр і президент був свій.

Дуда – молодий і, до речі, надзвичайно досвідчений політик. Він – професор Ягелонського університету, він викладав багато, інтелектуал, з дуже хорошої сім'ї, його батько був відомим поетом, тобто – це абсолютно непересічна людина. Але він представляє "праві" погляди. Вони більш націоналістичні, вони є в маленьких селах і на Сході Польщі, яка традиційно була біднішою. На Заході Польщі, яка була багатшою і в містах, як правило, підтримували ліберальних центристів. Сталося так, що переміг кандидат від "правих".

Ми повинні поважати вибір польського народу і намагатися зробити все, щоб приязнь і стосунки з українцями були і в однієї, і в другої польських найбільших політичних силах, в інших теж", - наголосив він. 

Сьогодні ЦВК Польщі підтвердило перемогу Анджея Дуди на президентських виборах.

Читайте такожЯк Україна зберегла головного друга в ЄС.