Екс-заступник Авакова не з'явився на допит

Колишній заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Чеботар не прибув на допит до Генеральної прокуратури України в призначений день

Про це на брифінгу заявив начальник головного управління нагляду за кримінальними провадженнями Генеральної прокуратури України Юрій Севрук, передає Еспресо.TV з посиланням на РБК-Україна.

"Повістка була вручена на вчора. Він не прибув", - зазначив Севрук.

Він наголосив, що це може бути ухиленням від слідства, і пообіцяв, що правоохоронні органи реагуватимуть на таку ситуацію.

Водночас Севрук підкреслив, що Чеботарю підозра не висувалася, він проходить у кримінальному провадженні в якості свідка.

Нагадаємо, на початку квітня народний депутат Юрій Левченко заявив, що СБУ провела обшуки в кабінетах чиновників МВС, у тому числі й Чеботаря, і знайдені під час обшуку предмети свідчать про те, що МВС "кришувало" корупційні схеми.

Заступник міністра відкинув звинувачення на свою адресу і заявив, що вважає їх спланованою провокацією з метою дискредитувати його та МВС і зупинити боротьбу з корупцією. Він також повідомив про погрози на його адресу та адресу членів його сім'ї.

Пізніше керівник програми "Наші гроші" на телеканалі ZIK Денис Бігус повідомив, що на його знімальну групу напали біля будинку Чеботаря; журналісти встановили особи двох із трьох нападників.

6 травня комітет Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції зажадав від міністра внутрішніх справ провести службове розслідування у зв'язку з нападом на журналістів і усунути Чеботаря від займаної посади на час розслідування.

Водночас керівник комітету Вікторія Сюмар зазначила, що земельна ділянка, на якій стався інцидент, Чеботарю не належить.

13 травня Чеботар подав у відставку після скандалу з журналістським розслідуванням і був звільнений розпорядженням уряду від 14 травня.