МЗС Росії вже жаліється в Facebook, що їх не пускають до ГРУшників

МЗС Росії заявив, що змушений опублікувати на своїй сторінці в Facebook ноту протесту українській владі у справі затриманих вУкраїні росіян, оскільки Київ продовжує заявляти про відсутність офіційних запитів від російської сторони

Повідомляє Еспресо.TV з посиланням на Facebook МЗС Росії.

"З першого дня затримання на території України російських громадян А.Александрова і Е.Ерофеева російські дипломати як у Києві, так і в Москві роблять активні дії, щоб домогтися зустрічі з ними російського консула», - йдеться в повідомленні.

"Поки безрезультатно. Українська сторона не тільки не надає доступу до затриманих, а й політизує це питання, використовуючи з цією метою засоби масової інформації. На жаль, з подачі радника глави СБУ Лубківського ряд ЗМІ, в т.ч. і російських, стали поширювати інформацію про відсутність офіційних запитів російської сторони з цього питання. Змушені піти на публікацію дипломатичного документа - ноти посольства Росії в Україні від 19 травня ц.р., адресованої Департаменту Консульської Служби МЗС України. Документ був переданий особисто в руки директору ДКС українського зовнішньополітичного відомства Сібіге", - додали у відомстві.

Нагадаємо, раніше радник голови СБУ Маркіян Лубківський повідомив, що представники Російської Федерації не зверталися в Службу безпеки України з приводу зустрічі з затриманими російськими спецназівцями Олександром Александровим і Євгеном Єрофєєвим.