Путін більше не хоче від Франції "Містралів", лише гроші

Росія і Франція більше не будуть обговорювати передачу "Містралів". Мова йтиме лише про суму компенсації за розрив контракту

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на РІА "Новости".

Франція та Росія ведуть переговори щодо десантних гелікоптероносців типу "Містраль". 26  травня заступник голови колегії Військово-промислової комісії Росії Олег Бочкарьов  повідомив, що про повернення кораблів замовнику не йдеться. Наразі з’ясовується лише сума компенсації, яку Франція має виплатити Росії.

"Ми зараз перевели (дискусію) в комерційну площину - поверніть гроші... Зараз тільки одна дискусія - про суму, яку має бути повернуто в Російську Федерацію", - сказав він.

Нагадаємо, що 12 лютого російські ЗМІ поширили інформацію про те, що  процес передачі Росії десантного корабля-дока "Владивосток" класу "Містраль" може бути запущений вже цього тижня. Однак глава МЗС Франції Лоран Фабіус спростував ці чутки, заявивши, що нові Мінські домовленості не змінили ситуації і виконання угоди між Росією і Францією щодо постачання вертольотоносців типу "Містраль", як і раніше, призупинене.

Раніше президент Франції Франсуа Олланд говорив, що ухвалив рішення призупинити передачу "Владивостока" через ситуацію на сході України. У свою чергу, в Росії заявили, що чекають або кораблів, або повернення коштів.

У травні французькі ЗМІ повідомили, що уряд готовий повернути Росії близько 785 млн євро за розрив контракту на постачання двох "Містралів".

Пізніше Росія повідомила, що розробила власні технології, які дозволять їй самотужки створити гелікоптероносці такого ж класу, як "Містралі".