Путінський сенатор прикупив собі у Лондоні "палац" вартістю $450 млн

Російський сенатор-мільярдер купив найбільший особняк у Лондоні вартістю понад $450 млн

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на блог російського опозиціонера Олексія Навального.

Другий за розкішшю і величиною маєток у Лондоні придбав член Ради Федерацій Росії від Мурманської області Андрій Гур'єв.  Будинок Вітанхерст лише трохи поступається Букінгемському палацу. Вартість нерухомості Гур'єва оцінюють у $450 млн.

Окрім Вітанхерста російський сенатор придбав у столиці Великої Британії дорогі апартаменти - триповерхову квартиру в одному з елітних житлових комплексів вартістю 7 млн фунтів.

"З 2008 року маєток ремонтують: добудовують оранжерею і якісь підземні катакомби з басейном, домашнім кінотеатром, кімнатами прислуги і т.д", - написав Навальний.

Фото: navalny.com

Нагадаємо, що 55-річний Андрій Гур'єв - мільярдер і головний власник російської компанії «ФосАгро». З 2001 до 2013 року був членом Ради Федерації від Мурманської області. Віце-президент Російського союзу хіміків, голова НП "ДРОЗД - Діти Росії освічені та здорові", майстер спорту міжнародного класу з дзюдо, заслужений тренер Росії.

У 2012 році з сімейним доходом 1,49 млрд руб. зайняв 4-те місце в рейтингу доходів російських чиновників, за версією журналу Forbes. Вважається, що він володіє особистим статком у $2,3 млрд.